Затвор получи подсъдим за кражба на мотокар от склад в София

Затвор получи подсъдим за кражба на мотокар от склад в София

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е признат за виновен подсъдимият Милко С. за извършено от него престъпление по чл. 206, ал. 3, пр. 2, вр. ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

На 27 април 2017 г. в гр. София, в магазин – склад на търговско дружество „А.“ ЕООД, Милко С. противозаконно присвоил чужда движима вещ – мотокар на стойност 13 000 лева, собственост на „А.“ ЕООД, представлявано от М. Р. Подсъдимият владеел мотокара на основание договор за наем, с определен срок от 30 дни. След изтичане на определения срок Милко С. не върнал предоставената му за временно и възмездно ползване вещ и решил да я задържи за себе си, без да има съгласие от собственика за това.

Деянието Милко С. е извършил при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е било отложено по чл. 66 от НК.

Софийски районен съд е признал за виновен подсъдимия Милко С. по повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвинение, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години и осем месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.

относно dovijbg

Проверете също

banner

Projektleiter “Grunderneuerung Bahnhof Zoo Berlin” (w/m/d) Veröffentlicht von Deutsche Bahn

Job-Beschreibung Die DB Station&Service AG schafft Orte, die zum Verweilen einladen. In ganz Deutschland betreiben …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *