Д а сбъркаш името на партньора по време на секс е засрамващо и много смущаващо и за двамата и често може да сложи край на акта, но това е нещо, което се случва рядко, пише английското издание „Индипендънт“ ().

Според д-р Джим Фос

това всъщност е естествен процес на мозъка.

„Когато сте в състояние на еуфория, вие си представяте неща, които ви напомнят на други неща, защото сте в състояние, което се е случвало и преди“, обяснява той.

За какво мислят жените, когато правят секс
9 снимки

секс мисли жени

секс мисли жени

секс мисли жени

секс мисли жени

По същество е неизбежно мозъкът ви да скочи обратно към спомени от предишни сексуални срещи. Може и да изглежда като огромна обида, в момент когато сте най-уязвими и интимни, вашият партньор да ви назове с името на бившия си партньор, но според д-р Фос всъщност това може да се счита за нещо добро.

„Да предположим, че лицето е много специален бивш любовник, който е накарал него/нея да чувства известна тръпка. Тези сексуални трепети, качество на оргазмите и чувството на близост са били свързани с това лице и неговото/нейното име“, обяснява той.

Затова, когато партньорът ви обърка името ви, то е само защото

близостта, която сте създали му напомня за предишна интимност.

Това помага да се обясни и защо е по-вероятно да наречем партньора си с името на някой бивш, а не с това на член на семейството или приятел.

6 начина за по-добър секс през новата година
6 снимки

секс баня жена

зодия секс

секс дебела пълна жена диван

секс

Много хора казват, че те просто спират да мислят по време на секс, което е особено вероятно да се случи при жените: „В момент на оргазъм, жените нямат никакви емоционални чувства“, казва Герт Холстидж от университета в Гронинген, Холандия.

Ето защо има логика по-голямата час от неудобните грешки относно името да се случват по време на оргазма. Но

как трябва да реагират хората,

когато грешката е факт. Д-р Фос съветва, че такава случка не трябва да се игнорира: „Спрете това, което правите и поговорете за случилото се. Опитайте се да намерите начин тази ситуация да има щастлив край“.

Десет причини защо двойките спират да правят секс
10 снимки

любов секс връзки

любов секс връзки

любов секс връзки

любов секс връзки

Във видеото горе вижте 10 забавни реплики по време на секс.