Юлия Ал-Хаким: Жените у нас изнесоха прехода на гърба си

Юлия Ал-Хаким: Жените у нас изнесоха прехода на гърба си

“В България жените не остаряват добре, това е истината и някой трябва да го каже. Вместо да стават по-уверени с годините, по-хармонични, по-мъдри и по-щедри към околните, голяма част от тях тъкмо обратното, стават истерични, неуверени, завистливи към чуждите успехи.

Не ги виня, трудно е да си жена в съсипана държава, да градиш семейство, кариера и смисъл в опорочена, корумпирана и разпадаща се система.

Ужасно е да се учиш и трудиш упорито, а накрая със заплатата си да плащаш само дребни сметки и да зависиш от съпруга, чийто труд е оценен по-високо.

Всички феминизирани професии, без значение колко обществено полезни са, са нископлатени професии. Учителката взима по-малко от автомонтьора”, пише журналистката Юлия Ал-Хаким във Фейсбук.
“Ужасно е, че държавата прави толкова малко за майките, за младите семейства. И като извървиш целия този път, след 20 години си без нерви, без достойнство, без самочувствие. Жените у нас изнесоха прехода на гърба си.
Да гледат домакинства и деца без пари, често и без мъже, е съдбата на българките в последните 30 години – майките от Системата ни убива все сами излизаха на площадите. Къде са мъжете им, къде са бащите на Системата ни убива? Ей такива въпроси си задавам, и не само на осми март…”

относно dovijbg

Проверете също

Влизаме в Австрия с бърз тест, направен 48 часа преди пътуването

Влизаме в Австрия с бърз тест, направен 48 часа преди пътуването

Българските граждани, пътуващи за Австрия, могат да влизат в страната с бърз антигенен тест, направен …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *