Във Франция откриха индийския вариант на коронавирус с двойна мутация

Франция е открила пет случая на вариант на двойна мутация на коронавируса, който е отговорен за смъртоносната втора вълна на COVID-19 в Индия, съобщи министерството на здравеопазването в петък.

Всички случаи на силно заразен щам B.1.617 не са свързани помежду си

Два случая бяха идентифицирани в регионите Нувел-Аквитания и Буш-дю-Рон (Марсилия) в Южна Франция сред завръщащите се от Индия този месец. Друг случай е в Жиронда.

Инфектираните хора са изолирани и само един случай на контакт има положителен резултат, се казва в официално изявление.

Още предполагаеми случаи на същия вариант са регистрирани из цяла Франция при хора, които се завърнаха от Индия през последните дни. Здравните власти заявиха, че са в процес на потвърждаване на последователността на пробите.

Междувременно Франция ще разшири програмата си за ваксинация, за да включи тези над 18 години със съпътстващи заболявания като хипертония, диабет, бъбречна недостатъчност, сърдечна недостатъчност, рак и затлъстяване от събота.

За всички останали над 50 години ваксинацията ще бъде отворена от 15 май, а за хора над 18 години – от 15 юни, съобщи президентът Еманюел Макрон в туит.

Над 14,9 милиона души във Франция са получили поне една доза от ваксината.

относно dovijbg

Проверете също

Конгресмен критикува оръжейните доставки за Израел

Конгресмен критикува оръжейните доставки за Израел

Конгресменът от Демократичната партия Александрия Окасио-Кортес разкритикува Съединените щати за продажбата на оръжие на Израел. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *