Тютюн за наргиле и сексстимуланти са задържани на "Капитан Андреево"

Тютюн за наргиле и сексстимуланти са задържани на “Капитан Андреево”

Митнически служители на ГКПП “Капитан Андреево” откриха 115 кг. контрабандeн тютюн за наргиле и 116 опаковки сексуални стимуланти при проверка на товарен автомобил на митническия пункт, съобщиха от Агенция “Митници”. Това е станало около 13 часа на 28 септември.

При проверката на камиона с чужда регистрация, пътуващ от Турция през България за Белгия, пред митническите служители шофьорът представил редовни документи за превозваната групажна стока, по-голяма част от която мебели и текстил. По метода “анализ на риска” митническите служители селектирали камиона за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура.

При нея се установило, че между декларираната стока в товарното помещение има кашони, пълни с общо 115 кг. тютюн за наргиле в опаковки по един килограм без акцизен бандерол. В хода на проверката, в товарното помещение са открити и 116 опаковки лекарствени продукти в разфасовки от 0,235 грама и 0,240 грама, които са били различни видове сексуални стимуланти.

Недекларираните стоки са били задържани. Тютюнът за наргиле е с пазарна стойност близо 40 000 лева, а стойността на дължимия акциз е 17 480 лева. На шофьора на камиона е съставен акт, уточниха от митниците.

относно dovijbg

Проверете също

banner

Projektleiter “Grunderneuerung Bahnhof Zoo Berlin” (w/m/d) Veröffentlicht von Deutsche Bahn

Job-Beschreibung Die DB Station&Service AG schafft Orte, die zum Verweilen einladen. In ganz Deutschland betreiben …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *