ЦСКА - 73 години от вечността!

ЦСКА – 73 години от вечността!

ЦСКА. Емблемата на българския футбол. Най-успешният роден клуб – у нас и в Европа. 31 пъти шампион, 20 пъти носител на Националната купа и 4 пъти на Суперкупата. Два пъти полуфиналист за КЕШ (1967, 1982) и веднъж за КНК (1989).

Убиец на Eвропейски шампиони – през годините “червените” се изправят срещу четири настоящи първенци на Стария континент, като в три от случаите шампионът е детрониран. Първият, който прекланя глава пред ЦСКА, това е Аякс (Амстердам) – през 1974 г. (2:0 и 0:1). “Армейците” повалят на земята като лъв своята жертва и английските Нотингам Форест – през 1981 г. (1:0 и 1:0), и Ливърпул – през 1982 г. (2:0 и 0:1).

ЦСКА! Дал на футболния свят легендите Христо Стоичков, Димитър Якимов, Димитър Пенев, Петър Жеков и много, много други…

WINBET – победата е на един клик разстояние! (18+)

Представял ли си е някога привърженик на този гранд, че един ден клубът няма да го има? Абсурд! ЦСКА е вечен! Докато зад отбора е всеки един фен, който асоциира съдбата и живота си с него. Докато с червено шалче в ръка, на “Армията” са поколения българи (и не само), горди с тима, в който се заклеха.

Понякога те са на върха на щастието, със сълзи от радост. Друг път сълзите са горчиви, а болката от неуспеха раздира душите им като кама. Но и след такива моменти, те пак са там – на трибуните. В дъжд, сняг и пек – през есента, зимата и пролетта. Сезон след сезон, година след година.

Настръхват. Обичат. Усещат любимците си на терена като част от семейството, от самите тях. Емблемата със звездата е в душите и сърцата. Цялото им същество е необятна “червена” вселена. Точно те са ЦСКА – преди, сега и завинаги! Винаги ще има ЦСКА! Защото дядовците и бащите им бяха на “Армията”. Сега там са те и техните деца. Един ден ще гледат отгоре – внуците и правнуците им. И те ще бъдат там, където въздухът е най-живителен. Където пулсът се ускорява, а два часа минават като две минути. Където ехтят “армейските” песни. Където са приятелите, футболните братя и сестри – на стадиона, у дома!

“ЦСКА, ЦСКА, всичко започва и свършва така”, се пее в една песен. Всичко започна на 5 май 1948 година. Можеше ли да завърши през юни 2015-а? Не! Приказката трябваше да продължи да се пише. Със златни букви! Така е и така ще бъде! 

Днес ЦСКА става на 73 години. 73 години от вечността! Честито, “армейци”! 

относно dovijbg

Проверете също

Ансамбълът на България спечели златния медал в многобоя на Световната купа в Баку

Ансамбълът на България спечели златния медал в многобоя на Световната купа в Баку

Ансамбълът на България спечели златния медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *