Н адлез на метрото в Мексико Сити се срути в понеделник вечерта в момент, в който по него минаваше влак, предаде агенция Ройтерс ().

По първоначална информация има 23 загинали и поне 65 ранени.

Инцидентът тази нощ е станал по линия 12 на участъка между станциите Оливос и Тесонко. Това е най-новата линия на метрото в Мексико Сити, която беше открита през 2012 г. Причините за трагедията засега са неизвестни.

Няколко вагона са пропаднали, поне една кола е смазана.

Видеоклипове по мексиканската телевизия и социалните мрежи показаха мащаба на инцидента. Кметът на мексиканската столица Клаудия Шейнбаум е на мястото на инцидента.

Един от видеоклиповете по местна телевизия показва, че

надлезът се срутва върху автомобили на пътя, който минава под него.

Друг видеоклип показва аварийни медицински екипи и пожарникари на мястото на инцидента, които прочистват останки, търсейки оцелели.

Властите се опасяват, че броят на жертвите може да нарасне, тъй като може все още да има заклещени хора. 26-годишната Мариана, която е сред оцелелите от инцидента споделя, цитирана от Би Би Си ():

“Чухме само силен тътен и всичко започна да се разпада”.

Тя споделя, че във вагона, в който се е возила е имало доста хора, а самата Мариана се е ударила в покрива на вагона.

Друг очевидец споделя: “Изведнъж видях, че конструкцията се тресе. Когато облакът прах се разсея се затичахме, за да видим дали можем да помогнем. Нямаше писъци. Не знам дали хората не бяха в шок”.

5,5 милиона души използват всеки ден метрото на Мексико Сити. То има 12 линии и 195 станции.

Няма данни за пострадали български граждани

при срутването на надлез на метрото в Мексико сити на станция Оливос, заедно с преминаващия по това време влак. По информация на посолството ни в Мексико, съобщава се за множество загинали и ранени, информира пресцентърът на Министерство на външните работи (МВнР). Местните власти призовават населението да избягва района на инцидента. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството: Телефон: +52 55 5596 3283 + 5255 5596 3295.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>