Спасена жена от COVID-19 с трогателно писмо към медиците, спасили ѝ живота

Спасена жена от COVID-19 с трогателно писмо към медиците, спасили ѝ живота

57-годишна жена, спасена от COVID-19, благодари на медиците в УМБАЛ-Пловдив.

“И за мен, както и за много хора по света, срещата очи в очи с COVID-19 изпълни сърцето ми със страх. Заболяването ми бе открито през август. Не бях в тежко състояние, но не знаех дали ще се излекувам, още повече че съм в рисковата група, при която болестта по-често води до усложнения и завършва фатално. Настаниха ме в УМБАЛ-Пловдив, където по стечение на обстоятелствата беше преминала значителна част от житейския ми път”. Това сподели бивша служителка на лечебното заведение в благодарствено писмо до изпълнителния директор на болницата д-р Динчо Генев, информира Дарикнюз.

„Смятам, че постъпването ми в това отделение беше огромен шанс, защото медицинските екипи – лекари, медицински сестри и санитарки, се грижиха всеотдайно и професионално за нас, пациентите. Всички хубави думи, които искам да кажа за тях, бледнеят пред техните качества и поведение.“, съобщиха от лечебното заведение.

Дамата е впечатлена още в първите минути от постъпването ѝ. В болницата е въведена отлична организация в работата на Спешното и на отделението по Образна диагностика, както и на лабораториите, която гарантира спазването на всички хигиенни и противоепидемични мерки.

В писмото си 57-годишната пациентка посочва имената на хората от персонала, спомогнали за нейното оздравяване: „Изразявам своята голяма признателност към: д-р Данчев от отделението по Инвазивна кардиология, на когото пожелавам да постигне върхове в кариерата, д-р Махмуд от Неврология с професионалните си опит и умения, както и с неизчерпаемото си чувство за хумор, повдигаше духа и ни вдъхваше надежда за бързо оздравяване. Никога няма да забравя милите и подкрепящи думи на д-р Тодорова към болните, съчетани с необходимите медицинските познания, както и грижите на старшата сестра Григорова от Нефрология.

Ще спомена още – д-р Кузманова и старша сестра Лишева от Гастроентерология , д-р Моллова от Втора кардиология, д-р Горанов, началник на Ревматология, д-р Стоянов от Хирургия, както и медиците от отделенията по УНГ и Ортопедия. Специални благодарности отправям към акушерка Ангелова за топлото отношение и грижите.

Не на последно място благодаря на персонала на Вътрешно отделение – началника д-р Вълканова, д-р Батакчиев, старша сестра Черишарова, както и медицинските сестри Златарева и Малехунова.

Тези хора непрекъснато се изправят срещу коварната болест, смело, самоотвержено и с всички сили се борят за живота и здравето на всеки болен, независимо от рисковете, на които се излагат“, завършва благодарственото писмо. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13448
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19)
13448
 • Близо 30 000 новозаразени за 24 часа във Франция


  Близо 30 000 новозаразени за 24 часа във Франция

 • COVID отделенията са запълнени в няколко града у нас


  COVID отделенията са запълнени в няколко града у нас

 • Над 16 000 новозаразени с коронавируса във Великобритания и над 11 новозаразени в Италия


  Над 16 000 новозаразени с коронавируса във Великобритания и над 11 новозаразени в Италия

Повече за Коронавирус

corona

 • най-ново: Вижте последните новини
 • лесни стъпки: Как да се предпазим?
 • просто ръководство: Какви са симптомите?
 • eпидемия: Коронавирус в България

относно dovijbg

Проверете също

banner

Projektleiter “Grunderneuerung Bahnhof Zoo Berlin” (w/m/d) Veröffentlicht von Deutsche Bahn

Job-Beschreibung Die DB Station&Service AG schafft Orte, die zum Verweilen einladen. In ganz Deutschland betreiben …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *