Слави Трифонов: Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има

„В продължение на 20 години, даже повече всеки ден съм бил по телевизията, това е била част от моя професионален статут, защото водех ежедневно шоу. Сега се наслаждавам на възможността да не присъствам толкова в публичното пространство. Мога да си върша работата в момента и без да давам интервюта и да обикалям по студиата. Това ми е изключително неприятно. Така че просто си върша работата, която имам да върша без да се показвам в публичното пространство. Слухове за мен е имало, откакто съм в публичното пространство. Повечето от тях са неприятни. Някак си хората обичат да чуват неприятни неща за други хора. Не искам да влизам в подробности”.

Това заяви лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов в интервю, публикувано в страницата му във Фейсбук.

Иванов: Николов не отговаря на очакванията ни за премиер

„Изтеглянето на Николай Василев не е въпрос на слабост. Той е един изключително достоен човек с много качества. Когато решихме да подходим чисто практично как трябва да изглежда един кабинет, решихме да се свържем с хора, които имат сериозен опит. Василев има сериозен опит, бил е два пъти министър. Запознах се с него и семейството му и установих, че той е много кадърен и много морален човек. Дълго време работихме на база това, че имаме еднакви виждания за това как трябва да изглеждат участниците в едно българско правителство”.

„Някои хора, визирам Христо Иванов и „Демократична България”, започнаха да казват, че само защото тогава в правителството е участвало ДПС, Николай Василев също е ДПС. По същия начин можем да кажем, че Христо Иванов е ГЕРБ”, каза Трифонов.

По думите му от „Демократична България” искат постове, въпреки, че твърдят обратното и не трябва да им се обръща толкова внимание.

Борисов: Номиниран за премиер трябваше да е Слави

„Реално искат постове, въпреки че твърдят, че не искат. И твърдят, че искат да се говори за политики. Мисля, че ги превръщаме в по-важни, отколкото са. Те си имат своето присъствие, за тях са гласували определен брой хора. От своето присъствие и силата им в парламента имат и възможността да взимат определени решения. Те сега или ще подкрепят това правителство, или няма и ще носят своите последствия. Мисля, че Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. Той има точно толкова, колкото му е определил суверенът – да бъде четвърта политическа сила. Не му е отредил да бъде първа и да решава кой какъв ще бъде. Ако иска, да подкрепя. Има ясни условия в момента – първата политическа сила прави правителство на малцинството и г-н Христо Иванов прави избор дали да го подкрепи с неговите колеги или да не го подкрепи. Всеки, който участва в тази история, ще си носи последствията”, заяви Трифонов.

„Излизаш пак на избори, печелиш ги и правиш правителство. Сега като какъв предлагаш?”, коментира Трифонов действията на Христо Иванов.

Слави Трифонов посочи, че лично се е обадил на Христо Иванов и му е дал телефонния си номер.

„Искам да направим така, че нещата да бъдат почтени. Ако има нещо, искам да ми се обадиш, каквото има, да ми кажеш, за да може по нормален начин да го обсъдим. Той не ми се обади, когато тръгна да чете тази декларация и да казва в кабинета какво може и какво не може. Ако ми се беше обадил, може би щеше да има друга концепция”.

„Сега за съжаление всички са срещу всички, защо е така, не мога да кажа, но ние не сме им симпатични”, заяви Трифонов и посочи, че „Има такъв народ” не са системен играч и за това другите политически сили не ги харесват.

Трифонов подчерта, че през последните 11 години Бойко Борисов е управлявал еднолично държавата.

„Българите имат нужда от спокойствие. Не знам дали този парламент ще им го даде. Предстои да видим”.

„Властта за нас не е самоцел а средство”, каза Трифонов. „Ние правим това, което сме решили и не се влияем от никого, осен от хората, които са ни пратили в този парламент. Те са единствените, които биха могли да повлияят върху някакво наше решение. Нито медии, най-малко пък Христо Иванов или комбинация от Христо Иванов и останалите там, никой не може да повлия на едно мое или наше решение. Единствените, които могат да ни повлияят са уважаемите зрители, които са и суверен и избиратели – българските хора”.

Лидерът на „Има такъв народ” категорично отрече да е предлагал или оттеглял Петър Илиев за министър-председател.

„Никой не ми е извивал ръце, защото не съм водил разговори с никого на тази база. И може би това е проблемът, защото ако имаше такива разговори, които са тип партньорски а всъщност са – аз на тебе, ти на мене, дай това министерство, може би нямаше да си говорим това”, каза Трифонов.

„Аз продължавам да не се смятам за политик и не водя политически разговори”.

Слави Трифонов посочи, че парламентът ще гласува за предложените премиер и кабинет от „Има такъв народ” следващата седмица.

„И след това, в зависимост какво ще се случи, следва следващият ход. Изборите са нормалният ход на една демократична държава. Като не могат да се разберат партиите, които са избрали хората, се отива на избори”, каза Слави Трифонов.

Той добави, че Асен Василев, министърът на финансите в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев е твърде ляв. Трифонов посочи, че предпочита човек, ориентиран повече към бизнеса.

относно dovijbg

Проверете също

1629 новозаразени, Кърджали в Топ 3 по най-малко случаи

1629 са новите случаи на COVID-19 при направени 24 399 теста, отчита Националната информационна система. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *