С напредване на технологиите, все по-често забелязваме как роботи прахосмукачки и подочистачки вършат домакинската работа вместо нас. iRobot, първоначално известна не като производител на черна и бяла техника, а точно като робо-компания, винаги е била еталон на пазара. Нейният основен бизнес е разработването и създаването на роботи, а марката е известна и с големите си инвестиции в развойна дейност за военни, правителствени и космически цели.

Ние тук ще разгледаме конкретен модел в серия 900 на прахосмукачките – Roomba 980. Не случайно този робот носи титлата „ най-добрата роботизирана прахосмукачка в света“. Машината разполага с високотехнологична навигационна система iAdapt 2.0, която осигурява перфектно почистване на дома, без значение от големината и броя на стаите в него. Благодарение на нея, Roomba 980 открива пътя си, „вижда“ и разпознава мебели, препятствия или врати към съседни помещения.

Tози модел се зарежда сам по време на почистващия цикъл – тоест пада батерията, отива за зярад и след като се е захранил, се връща там, където е спрял, за да довърши работата. Освен това Roomba 980 притежава функция Carpet Boost – в общи линии чрез сензори разпознава килими и вдига мощността сама.

Чрез мобилното приложение iRobot Home, инсталирано в смартфона, Roomba 980 може да се контролира от всяка точка на света. Програмирате почистването в ден и час по ваша преценка, а чрез функцията отложен старт съответно отлагате старта на почистващия цикъл.

 
Повече информация за продукта, можете да намерите на страницата на iRobot Bulgaria: http://www.irobot.bg/-/roomba-980.html

 

Основни предимства на Roomba 980:

·  Навигационна система с визуална локализация iAdapt 2.0

·  Мобилно приложение iRobot Home

·  Функция Carpet Boost

·  Почиства площ до 185 кв.м с едно зареждане

·  Презареждане по време на почистващия цикъл

·  За всички видове меки и твърди подови настилки

·  Подходяща за домове с домашни любимци

·   Адаптивна почистваща глава AeroForce

·  Почистваща система покрай стени и ъгли Wall Follow

·  Система ANTITANGLE срещу заплитане в кабели и ресни на килими

· Акустично и оптично разпознаване на отпадъци от второ поколение – Dirt Detect

· Автоматично презареждане на зарядната станция

· Отложен старт

· Виртуална стена с два режима на работа

· Филтър от типа HEPA

· Броня с омекотен допир

· Индикатор за пълен контейнер

· AeroForce контейнер с голям капацитет

· Литиево-йонна батерия

· Сензори против падане от стълби

· Зарядна станция