Проф. Ангелов: Дано все повече студенти останат в България след завършването си

Министърът на здравеопазването проф. , образователният министър , кметът на София и председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров бяха сред официалните гости по повод тържественото откриване на новата учебна година на Медицинския университет /МУ/ в столицата, предаде репортер на

Началото на новата академична година в престижното учебно заведение бе дадено с химна на Република България, след което последваха тържествени слова от ръководството на Медицинския университет.

Това е една особена година, да се надяваме, че следващата няма да започнем с тези думи, но сега съм убедена, че МУ е предприел всички мерки, за да бъдат опазени животът и здравето на всички. София и България разчитат на вас – хората, които започват своя път в МУ. Той е един от най-добрите университети в София и най-добрият в България. Освен това той не се съизмерва само в рамките на нашата страна, но и с останалите университети в Европа. МУ е център на научна дейност. Само заедно всички ще посрещнем предизвикателствата, за да бъде по-спокойна годината за всички българи, заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова
Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков.

Завършва средното си образование в 35-а руска.

Тържествено слово произнесе и просветният министър .

Чрез образованието гледаме с вяра, надежда и оптимизъм към нашето общо бъдеще. Кризисната година показа, че българското общество вярва най-много на българските лекари, преподаватели и учители. Много се надявам да се запази положителната конюнктура през следващите години. Надявам се, че България ще излезе много по-силна икономически след кризата. Медицинското висше образование е най-конвертируемото образование в България, тъй като в МУ има и доста студенти от чужбина. Все повече ще разчитаме на медицината и технологиите в бъдеще. Както знаете, днес плуваме в океан от информация, поради което днешният преподавател трябва да ви помогне да намерите най-съдържателната информация, чрез която да станете знаещи и можещи медици и фармацевти, отбеляза министър Вълчев.

Проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. също поздрави бъдещите медици, изразявайки надежда след завършването си да останат в България.

Вие вече сте студенти на МУ-София, от днес ще се срещате с най-добрите от най-добрите, а това е много задължаващо. Времето за семейството, купоните, свободното време ще ви става все по-малко, а задълженията ви – все повече. Но така се става професионалист, някои от вас ще станат най-добрите хирурзи, други ще израждат българските деца, някои ще станат много добри имплантолози, други ще създават ваксини и лекарства, а други ще променят политиката в общественото здравеопазване. Всички имате равен шанс, а утре всичко ще зависи от всеки един от вас, посочи проф. Ангелов.

,,Чувството е неописуемо, когато застанете някъде в извънредна обстановка и някой попита има ли доктор. Ако спасите един човешки живот, вие сте спасили цялото човечество. Очакват ви много изпити, но най-големият изпит ще бъде пред леглото на болния, когато, гледайки го в очите, ще трябва да дадете отговор на онези въпроси, които нямат отговор”, каза още здравният министър.

Всичко казано до момента означава, че МУ-София ще промени вашия живот, ще срещнете приятели по дългия път. Атестат за добрия учител са успехите на неговите ученици. Направете така, че всички тези ученици да ни задминат и България да се гордее с техните постижения и резултати. Най-важното за всички нас е да направим така, че всички студенти, които завършват университетите у нас, да останат да работят в нашата държава, пожела си в заключение министър Ангелов.

относно dovijbg

Проверете също

banner

Projektleiter “Grunderneuerung Bahnhof Zoo Berlin” (w/m/d) Veröffentlicht von Deutsche Bahn

Job-Beschreibung Die DB Station&Service AG schafft Orte, die zum Verweilen einladen. In ganz Deutschland betreiben …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *