З акуската е известна с това, че е „най-важното хранене за деня“. Това често повдига въпроса дали това твърдение е вярно или е просто мит? Вижте отговора във видеото от канала на .

Вижте какво се случва с тялото ви, ако пропускате закуската всекидневно и сме сигурни, че ще откриете основателни причини да започнете да закусвате.

Можете да наддавате на тегло

Въпреки възприемането, че пропускането на закуската може да доведе до загуба на тегло, това не е напълно правилно. Някои изследвания показват, че всекидневното пропускане на това хранене може да бъде свързано със затлъстяването не само при децата, но и сред възрастните хора.

Това, че пропускате закуската може да ви накара по-късно през деня да преяждате при останалите хранения. Едно от най-вредните хранения е това непосредствено преди лягане.

Лошо настроение

Пропускането на закуската е свързано с цялостното настроение на човека. Хората, които не се хранят сутрин са склонни да се чувстват депресирани по-често. Също така, пропускането на първото хранене за деня 4 или 5 пъти седмично може да доведе до повишен риск от развитие на диабет тип 2. Това може да бъде свързано и с ниски нива на кръвната захар.

Когато нивото на кръвната захар спадне, това води до бързи промени в настроението.

Чувствате се уморени между 12:00ч. и 16:00ч.

След дълга пауза без храна сутрин, запасите от гликоген са малко и тялото се нуждае от повече енергия, за да работи продуктивно. След като закусите, тялото започва да разгражда мастните киселини, за да произведе енергията, от която се нуждае. Ако не закусвате дори и да се чувствате добре сутрин, може да се почувствате много изтощени след няколко часа.

Може да се чувствате замаяни и да страдате от главоболие

Неправилната диета и пропускането на хранене може да предизвика главоболие или мигрена. Експертите твърдят, че нередовната консумация на закуска може да повлияе на тялото. Това обикновено се дължи на твърде ниски нива на глюкоза в кръвта.

Главоболието, причинено от липса на храна, често е тежко и може да бъде придружено от леко гадене.

Дъхът ви може да се влоши

Тези, които пропускат закуската, са два пъти по-склонни да страдат от лош дъх. Някои хора могат напълно да не знаят за този проблем. Липсата на храна сутрин позволява на бактериите, причиняващи миризма да останат в устата.