Парламентът на Пакистан дебатира дали да бъде изгонен посланикът на Франция

Парламентът на Пакистан дебатира дали да бъде изгонен посланикът на Франция

Парламентът на Пакистан дебатира дали страната трябва да експулсира френския посланик, след като правителството се опита да успокои радикална партия, която заплашва с още повече насилие и протести, ако посланикът не бъде изгонен, информира АФП.

Партията Tehreek-i-Labbaik Pakistan (TLP) предприе антифренска кампания преди няколко месеца, след като френският президент Еманюел Макрон защити правото на сатирично списание повторно да публикува карикатури с пророка Мохамед, което се счита за богохулство от мюсюлманите.

Министърът на вътрешните работи Шейх Рашид Ахмед заяви, че правителството се е съгласило да се проведе гласуване за експулсиране на френския посланик и партията TLP е обещала да призове за прекратяване на протестите.

Лидери от TLP обаче заявиха пред АФП, че протестите ще продължат.

Националното събрание, долната камара на парламента, обяви, че ще се проведе извънредно заседание днес следобед, на което ще бъде дебатирана резолюция. Не е ясно кога ще се проведе гласуването.

От TLP обявиха, че ще продължат с плана за организиране на марш в Исламабад във вторник полунощ, ако френският посланик не бъде експулсиран. Те очакват техните лидери, задържани миналата седмица за поощряване на протести, да бъдат освободени днес.

Премиерът Имран Хан помоли радикалната група да прекрати протестите с насилие, като предупреди, че това вреди на страната.

относно dovijbg

Проверете също

Курц и Бабиш: Няма място в ЕС за бежанци от Афганистан

Сподели В държавите от ЕС вече няма място за бежанци от Афганистан. На потенциалните eмигранти …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *