И нтернет браузърът Chrome вече има нова версия. Тя е 92-ра поред, като този път основният фокус попада върху повишената сигурност.

В блога си Google заявява, че Chrome 92 ще предлага подобрена защита срещу фишинг атаки. При това тя ще реагира 50 пъти по-бързо и ще използва по-малко батерия.

Chrome има технология, която анализира сайтовете, които потребителят посещава. Новата ѝ версия може да прецени цветовете и други критерии в страницата, за да разбере дали сайтът е съмнителен. Всичко това ще става за една десета от секундата. При проблем, ще предупреждава потребителя.

Функцията Site Isolation ще анализира не само страници, но и добавките, които потребителите използват. Така се цели да се предостави по-голям хоризонт на защита.

Друга новост в Chrome 92 е проверката на сигурността. Потребителят може да напише safety check в полето за въвеждане на интернет адрес и Chrome ще направи пълно сканиране, за да провери дали паролите са защитени, дали добавките към браузъра и другите елементи са сигурни.

Chrome 92 ще помага на потребителите да проследяват достъп до какви разрешения има всеки сайт. Например дали са разрешили достъп до уеб камерата или микрофона на дадена страница. Това ще е функция, която е достъпна във версията на Chrome за Android, но е планирано да се добави постепенно и за другите операционни системи.

   

  

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>