Протестните партии уж искаха смяна на модела, но не подкрепиха предложението на БСП за мораториум върху концесиите и назначенията на правителството – сега са в паника от гафа и внасят такова предложение от свое име.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си във Фейсбук.

“БСП внесохме мораториум правителството на Борисов в оставка да не може да раздава концесии, да продава болници, да назначава, да сменя директори и бордове.

“Има такъв народ” , “Изправи се! Мутри, вън!”, “Демократична България” и ДПС гласуваха “против”. (Първите три партии УЖ искаха смяна на модела). След като ги разобличих от трибуната на парламента, се хвърлиха да обясняват как не му било мястото в това решение, а трябвало в отделно такова.” – напомня Нинова.

Според нея, трите партии са използвали процедурни маневри, за да отклонят предложението.

“Стар трик – като не искаш нещо да стане – да търсиш процесуални номера. Някои от “новите” си позволиха да нападат БСП в желанието си да изпъкнат. А сега вече са се засилили да внасят мораториум от свое име. Очевидно в паника от гафа. През това време правителството в оставка продължава да раздава, назначава и продава.” – коментира тя.

“И други странности станаха през първите два парламентарни дни. Атакуващите с лодка “Росенец” избраха заедно с ДПС председател на Бюджетна комисия, която да се занимава с финансите на държавата.

Много бързо истината започва да излиза наяве. Очаквам остра реакция на тези мои думи, но предпочитам да се знае истината. Продължаваме напред последователно и принципно, както сме действали и досега.” – написа Нинова.

По-рано от “Изправи се! Мутри вън!” съобшиха, че ще внесат в Народното събрание решение за мораториум върху решенията на Министерския съвет.