Netflix обяви първите стъпки, които ще предприеме в стратегията си за навлизане в света на видеоигрите. Компанията направи това в писмо до инвеститорите, в което съобщава за резултатите си и за малка част от плановете си.

Netflix казва, че е в ранната фаза на своята стратегия, която цели да се надграждат и предлагат повече интерактивни услуги. “Виждаме игрите като нова категория съдържание, подобно на развитието ни в продуцирането на филми и анимации”, пише компанията.

Тя допълва, че първоначално ще предлага предимно игри за мобилни устройства. Те ще се добавят към каталога на Netflix, без това да се отрази на цената на абонамента. Netflix отбелязва, че вече има опит със създаването на собствено съдържание и смята, че сега е подходящ момент да научи повече за интереса на потребителите си към игрите.

За сега компанията не дава повече подробности за това какви игри ще предлага и от кога. Тя и преди е коментирала, че вижда видеоигрите като един от основните конкуренти за вниманието на потребителите. Навлизането в този сегмент изглежда като логична стъпка в развитието на Netflix и задържането на потребители с повече и разнообразно съдържание.

 

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>