И лон Мъск обяви отново, че подкрепя криптовалутите. В разговор с Джак Дорси и предсатвители на новоформирания Крипто съвет за иновации, Мъск заяви, че Tesla “най-вероятно” отново ще започне да приема плащания за автомобили във формата на Bitcoin, съобщава TechCrunch.

За да стане това обаче, Мъск иска първо криптовалутата да стане по-екологична. Той казва, че поне 50% от генерирането на Bitcoin трябва да се извършва чрез енергия, която идва от възобновяеми източници.

Едва тогава Tesla може да започне отново да приема Bitcoin като средство за разплащане. По-рано тази година Tesla направи голям фурор с приемането на Bitcoin, но скоро след това се отказа с аргумент, че обработката на криптовалутата генерира огромно количество вредни емисии.

По време на разговора Мъск обяви, че си е купил и от криптовалутата Ethereum, което веднага повиши цената ѝ с над 10%. Той казва, че е много важно да има ясни доказателства, че криптовалутите действително използват “зелена” енергия, за да спечелят доверието.

Мъск отговори и на критиките, че говори така, само за да “надува” цените на криптовалутите и ги продава на печалба. “Ако цената на Bitcoin падне, губя пари. Може да ги помпам, но не ги продавам. Определено не вярвам в практиката да повишиш цената само, за да го продадеш. Искам да видя Bitcoin да успее”, казва Мъск.

 

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>