П омните ли г-н Джингълс, мишката цирков артист от филма „Зеления път“, базиран на едноименния роман на Стивън Кинг? Когато нейният собственик Едуард Делакроа трябваше да седне на електрическия стол, надзирателят Пол Еджкомб (в ролята Том Ханкс) обещава да прати мишлето в Маусвил – градът на мишките.

В Маусвил имало цирк на мишките, в който г-н Джингълс може да показва своите номера. Злодеят във филма разкрива на Делакроа, че Маусвил е измислица и няма такова място. В крайна сметка справедливостта възтържествува във филма.

Оказва се, че в реалността място като Маусвил наистина съществува.

То е създадено от фотографа на дивата природа Саймън Дел в собствената му градина.

Дел разказва: „След като открих семейство мишки край скалите в моята градина, се заех да създам малък свят и място за живеене на мишлетата, изграждайки им малки къщи в стила на хобитите, всички оборудвани с мънички мебели и дори малки малки чинии, купи и чаши, всички изработени ръчно от дървени отпадъци.

Мишките скоро се преместиха в малките домове и започнаха да взаимодействат с малките реквизити, които щях да им направя.

Всичко започна през 2018 г.

и оттогава имахме много поколения мишки и видяхме много бебета да растат от малки мишки до възрастни и скоро да станат родители или дори баби и дядовци.

Събирайки плодове, ядки и горски плодове от местните дървета, мишките получават голям избор от храна, която да хапват всеки ден, заедно с фъстъци и семена като лакомство; дори смесваме малко фъстъчено масло с вода, за да напълним малките халби, като това наричаме бира с фъстъчено масло.

Това, което започна като един дом за едно мише семейство, скоро се превърна в цяло село за мишки, тъй като аз построих и изработих повече места, за да може

всяка мишка да си има къща или място, където да се скрие при опасност или да се предпази от дъжда.

През нощта поставям отгоре ситна мрежа, за да пазя малките момчета в безопасност, а през деня прекарвам много часове, просто наблюдавайки мишоците как тичат наоколо и как изследват малките неща, които съм им направил“.

Саймън Дел не спира да снима четириногите си приятелчета, разгледайте снимките в галерията ни горе.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>