Манолова: Предлагаме да бъде създаден изборен район “в чужбина”

П редлагаме да бъде създаден изборен район “в чужбина”, чиято мандатност да се определя от броя гласували на последните избори от същия вид. Това заяви председателят на парламентарната група на “Изправи се! Мутри вън” Мая Манолова по време на заседанието на Правна комисия във връзка с предложенията на групата за промени в Изборния кодекс, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Тя посочи, че оглавяваната от нея група, ще подкрепи гласуване по пощата.

“Част от предложенията, които сме направили съвпадат с предложения, направени от други парламентарни групи. Предполагам, че те вече са били представени. Ще огранича времето за представяне на тези предложения. Започвам с възможностите на българските граждани зад границад а упражнят правото си на глас”, поясни Мая Манолова.

“Изправи се!Мутри вън!” и “Има такъв народ” внесоха промени в Закона за личната помощ

Тя заяви, че “Изправи се! Мутри вън” предлага облекчен режим на създаване на СИК в чужбина.

“Предлагаме да отпадне ограничението за страните нечленки на ЕС. Случаят с Великобритания е изключително показателен. Беше абсолютно неморално от наша страна на българите, които са в България”, каза още Мая Манолова. Тя припомни, че в качеството си на омбудсман е сезирала Конституционния съд с ограничаване на правата на българите зад граница.

Президентът Радев пита “Изправи се! Мутри вън” за третия мандат

“Предлагаме също така електронно, дистанционно гласуване за българите зад граница. Предлагаме то да бъде въведено веднага за следващите избори”, допълни Манолова.

относно dovijbg

Проверете също

Влизаме в Австрия с бърз тест, направен 48 часа преди пътуването

Влизаме в Австрия с бърз тест, направен 48 часа преди пътуването

Българските граждани, пътуващи за Австрия, могат да влизат в страната с бърз антигенен тест, направен …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *