Снимка 529770

Маестро, музика!

В средата на седмицата Левски постигна една от малкото си победи през този сезон. “Сините” надвиха Царско село като гост и поне на теория остават в битката за баражното седмо място. Естествено, това е последната грижа на столичани, които към този момент все още живеят в неведение за съществуването на любимия си клуб.

В мрака на отчаянието, вековниците все пак имат повод за малко оптимизъм.

Завръщането на Борислав Цонев.

На пръв поглед нищо толкова важно за клуб, който се намира на деветото място във временното класиране. Ситуацията обаче се променя, когато става въпрос за Левски и досегашната му мъка в предни позиции. Повторната поява на Цонев генерално може да се разглежда като нов етап в развитието на “синята” формация. При това натоварен с далеч по-положителни очаквания.

Мнозина дълго време изпитваха леко раздразнение от непрестанното споменаване на братя Цоневи. Често контузиите им се използваха като оправдание за посредствеността на отбора. Дори и четвърт час срещу Царско село обаче бе достатъчен, за да се разбере, че този Левски може да тръгне нагоре единствено с близнаците Борислав и Радослав.

И докато вторият е близо до своето завръщане, Боби вече положи основите на малко по-добрия и малко по-левскарски Левски.

След бягството на ненужните чужденци в клуба останаха тези, които наистина искат да защитават неговата чест. Най-сетне това отвори и нужните шансове за изява на всички български футболисти. И за да тръгне отборът нагоре, на “Герена” се нуждаеха отчаяно от завръщането на Борислав Цонев. Бленуваният от Стоянович и Миланов №10 вече е на терена. Човекът с нестандартното мислене и креативността, който да вдъхне необходимото самочувствие на триото в атака.

Все си мисля, че оттук насетне Левски с Цонев, Краев, Марин и Мартин Петкови, няма да разчита само на контраатака. Очаквам далеч по-голям контрол над топката и различни идеи за развой на своето нападение. Най-сетне ще падне и голямата тежест от плещите на Мартин Райнов. До този момент капитанът, като истински лидер на тима, се нагърбваше да организира играта на “сините” и на моменти да бъде дори плеймейкър, което никога не е било основно негово качество.

Край на експериментите. Вече всеки ще бъде на титулярната си позиция и може да даде поне още малко от себе си в стремежа за още “сини” победи. Адмирации заслужават и останалите чужденци Микулич, Бари, Михайлович и Монсалве, които за разлика от други демонстрират професионализъм и някакво чувство на солидарност с настоящата пагубна ситуация на “Герена”.

По неписан закон, трудните мигове са изградили и добър колектив. Към днешна дата се вижда, че съставът на Левски е по-задружен отвсякога. Няма го разделението, няма го меренето на…класа. Засега девизът на мускетарите е слоганът на този млад “син” тим, изграден най-вече от рожби на школата, добре запознати с фундаментите на левскарската идеология. Доказателство за това беше бурната радост на всички при гола на Боби Цонев, което нагледно показва обединителната фигура на №10.

В социалните мрежи капитанът Мартин Райнов поздрави Борислав Цонев за завръщането с думите “Маестро, музика!”. Е, “симфоничният оркестър” Левски отново се сдоби със своя “диригент”. Остават още няколко “концерта” до края на сезона, в които надеждите са, че “синята” музика ще гали ухото.

Доколкото е възможно…

относно dovijbg

Проверете също

Изображение 547948

ЦСКА – Левски 2:1 в мач от efbet Лига

ЦСКА надви Левски с 2:1 в мач №1 на българския футбол. Поредната “армейска” победа този …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *