Б ританският премиер, говорейки за предаването “Днес” на NBC в кулоарите на Общото събрание на ООН, беше попитан от репортер дали има шест деца, на което Борис Джонсън отговори с “Да”“.

Броят на децата, отгледани от Джонсън, е обект на дискусии в британската политика в продължение на много години, след като английски съд отхвърли заповед, забраняваща на информационните организации да съобщават за съществуването на дъщеря в резултат на извънбрачна афера на премиера. Досега британският премиер отказваше да коментира тази тема.

Борис Джонсън
Борис Джонсън
Източник:
БГНЕС

Джонсън има четири деца с бившата си съпруга Марина Уилър, една дъщеря от извънбрачна връзка и син със съпругата си Кари Джонсън, за която се ожени по-рано тази година.

Джонсън каза пред NBC, че е “фантастично” да имаш бебе на “Даунинг Стрийт” 10, но също така “това е много работа”.

“Сменям много пелени”, добави британският премиер. 

През август Кари Джонсън обяви в Instagram, че двойката очаква второ дете и разкри, че е претърпяла спонтанен аборт по-рано през годината.

Синът на двойката, Уилфред, се роди през април 2020 г., малко след като Джонсън беше хоспитализиран в болница заради заразяване с COVID-19.

Оттогава двойката обяви, че Уилфред е получил и второ име – Никълъс, в знак на почит към лекарите, които, според премиера, са спасили живота му.

 • Борис Джонсън: Любовта ни към Франция е неизкоренима

  Борис Джонсън: Любовта ни към Франция е неизкоренима

 • Принц Чарлз остана изумен от борбата на премиера Борис Джонсън с чадър

  Принц Чарлз остана изумен от борбата на премиера Борис Джонсън с чадър

 • Романтични пориви бушуват у кучето на Борис Джонсън

  Романтични пориви бушуват у кучето на Борис Джонсън

 • Войната на наденичките между Макрон и Джонсън на срещата на Г-7

  Войната на наденичките между Макрон и Джонсън на срещата на Г-7