Сензация в социалните мрежи декоративните прасенца са често избиран домашен любимец от много инфлуенсъри и звезди. Горди собственици на розовия сладур са Ариана Гранде, Майли Сайръс, Джордж Клуни, Меган Фокс, Парис Хилтън, Виктория и Дейвид Бекъм. Лесно за отглеждане и с темперамент на класически домашен любимец, декоративното прасенце се нарежда сред най-сладките, чаровни и желани домашни любимци, разказват от канала Zoo Box във Vbox.
 
Положителни качества: 
Декоративните прасенца са умни, любопитни, общителни, обичат да бъдат сред хора и силно се привързват към тях. Могат да бъдат възпитавани и дресирани както кучетата и котките. Разбират се добре както с деца, така и с други домашни любимци. Обичат честите, но кратки разходки. 
 
Характеристика:
Декоративното прасенце е обичливо и харесва компанията на хора и други домашни любимци. Можете да му направите отделно легълце, но то винаги ще предпочете да се сгуши до вас на дивана или в леглото. Както своите събратя, то е много любопитно и винаги е готово да изследва ново място, а когато може и да порови на воля. 
 
Докато е малко, декоративното прасенце може да се побере в шепата ви, а възрастно достига до височина от 35-40 см., а теглото му достига до 15 килограма. Важно е да се внимава с храненето, защото прасенцата са склонни да преяждат, както и да страдат от наднормено тегло. Според породата си имат различна големина и могат да бъдат едноцветни или шарени. Живеят в домашни условия, но обичат и честите разходки сред природата. 
 
Размери:
Малки до средноголеми
 
Тегло:
Около 15 килограма
 
Хигиена:
За разлика от своите събратя, декоративното прасенце е изключително чисто и ще се налага да го къпете веднъж седмично. Важно е да знаете, че кожата му е изключително нежна и е добре да използвате специализиран шампоан или такъв за бебета. 
 
Продължителност на живот:
15-18 години
 
Страна:
Виетнам
 
Произход и история:
Декоративните прасенца са създадени във Виетнам като кръстоска между диво прасе и негов клепоух родственик. Бързо се превръщат в желан домашен любимец и се разпространяват в Азия, Америка и Европа. Днес са известни 14 разновидности на тази порода.
 
Корги: Какво не знаем за любимците на Елизабет II
Как да подходите приятелски към непознати кучета

Тази порода кучета са най-добрите домашни любимци

Нова формула изчислява възрастта на кучетата в човешки години

Това е най-добрият избор за семейно куче

Ето какво трябва да знаете, преди да си вземете куче

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>