П овечето хора знаят, че членовете на кралското семейство винаги изглеждат много стилно. Не всеки обаче знае, че дрехите са един от най-ефективните начини, по които кралските особи изпращат своите тайни послания. Вижте няколко скрити значения в облеклото на членовете на кралското семейство.

Лейди Даяна избира рокля, която нарушава кралския етикет

През юни 1994 г. принцеса Даяна се появява на събитие, облечена в рокля, която нарушава кралския етикет. Дължината на роклята завършва над коляното и се виждат раменете ѝ. Същия ден принц Чарлз дава интервю, в което оповестява публично факта, че е имал връзка с Камила Паркър Боулс. Ефектната рокля на принцеса Даяна привлече цялото внимание и стигна до повечето корици на списания по света. Какво точно е искала да каже принцесата, си остава мистерия.

Кейт Мидълтън отдава почит на принцеса Даяна

През 2017 г. се отбеляза 20-годишнината от трагичната смърт на лейди Даяна. Кейт Мидълтън ѝ отдава почит изключително дискретно и красиво, като избира да облече красива рокля с макове. Това цвете в Англия е символ и начин да почетеш хората, които вече не са сред живите. То също е символ на уважение към хората служили на държавата и жертвите в цяла Англия.

Това не е единствения път, в който Кейт Мидълтън отдава почит на лейди Даяна. Когато се омъжва, херцогинята на Кеймбридж носи в ръцете си красив букет. Сред цветята има момина сълза, която символизира завръщането на щастието.

Малкият Джордж винаги носи къси панталони

Винаги, когато малкият принц Джордж се появява публично той  носи къси панталонки. В много общества дългите панталони се носят предимно от възрастни. Носенето на дълги панталони от малко момче е присъщо на средната класа. Да не забравяме, че малкият Джордж един ден ще бъде кралят на Англия.

Това е дългогодишна семейна традиция. Когато са деца Уилям и Хари също носят само къси панталони. И ако се върнем още по-назад във времето можем да видим, че същото е било и с принц Чарлз.

Сватбеният костюм на принц Хари

Когато Хари се жени за Меган Маркъл, му се налага той да поиска специално разрешение от кралица Елизабет II да носи военната си униформа в деня на сватбата си. В униформата му има медали и военни отличия, които е спечелил през 10-годишната си служба. Принц Хари притежава званието генерал-капитан на кралските морски пехотинци. Той носи с особена гордост звездата на Рицаря на Великия кръст на Кралския викториански орден.

Кралицата винаги се облича в ярки цветове

Със своето присъствие Кралица Елизабет II винаги привлича тълпи, където и да отиде. Ето защо тя винаги се старае да бъде облечена в ярки цветове като зелено, розово или лилаво. Понякога дори носи избира неоновия цвят. По този начин тя се откроява, така че всички да могат да я видят, независимо колко далеч са от нея. Тогава хората ще могат да кажат: „Видях кралицата.“