Instagram е една от най-популярните социални мрежи сред младежите, но може да е вредна за тях. Това показват серия проучвания, които са направени през последните три години от… собственика на платформата Facebook, съобщава в. The Wall Street Journal, като се позовава на свои източници в компанията.

Според източниците на изданието, Facebook прави чести проучвания на влиянието на продуктите си върху потребителите. През последните три години една основна цел е било изучаването на това как Instagram се отразява на младите.

Данните се оказват притеснителни. 14% от момчетата в САЩ казват, че заради Instagram са влошили мнението за себе си. Средно 13% от британските младежи и 6% от американските, които казват, че имат самоубийствени мисли, проследяват причината за тях в Instagram.

Проучванията на Facebook откриват, че Instagram все пак не влияе негативно на голяма част от младежите, но въпреки това не трябва да пренебрегва проблемите. Самите проучвания препоръчват на компанията да обърне внимание на вредното и потенциално опасно съдържание, което се разпространява през функцията Instagram Explore.

Като проблем е посочена и културата на Instagram да се публикуват само перфектни снимки от най-добрите моменти. Това спомага за създаването на погрешна представа в потребителите, че животът на другите е прекрасен през цялото време, а техният не е такъв.

Сами по себе си отделните проблеми не са сериозни, но се натрупват и създават “перфектна буря”, предупреждават експертите, направили проучването. Основателят на Facebook Марк Зукърбърг е бил запознат с откритията на проучванията.

Instagram коментира публикацията на Wall Street Journal в блога си, като казва, че изданието обръща внимание на “ограничено количество открития, които предава в негативна светлина”. Въпреки това Instagram казва, че проучванията действително са направени и ги подкрепя. “Те показват нашите усилия да разберем и да се справим с различните трудни проблеми, които могат да пречат на младите хора”.

Компанията казва, че проучванията сочат както негативни, така и положителни страни на социалните мрежи. “Нашата задача е да направим така, че хората да са доволни от Instagram и реализирането ѝ е нещо, на което държим много”, казва компанията.

Тя описва и някои мерки, които взима. Работи се по мерки срещу онлайн тормоза, обидите, самонараняването, проблеми с храненето, негативно възприятие за вида на тялото и др. Тя казва, че се изучават активно различни подходи и ефекти, за да намери правилния подход, който често е различен според хората. “Внимателно оптимистични сме, че постепенно ще помогнем на хората да се насочат към съдържание, което ги вдъхновява и издига и това ще измени културата в Instagram, която е концентрирана върху външния вид”.

   

  

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>