В САЩ глобяват пътник с 10 500 долара, след като издухал носа си и се изкашлял в одеяло по време на полет, пише

Освен това мъжът, чиято самоличност не е известна, многократно игнорирал инструкциите на кабинния екипаж за носене на предпазна маска.

Случката се разиграла по време на полет на авиокомпания JetBlue от Форт Лодърдейл, Флорида, до Лос Анджелис, Калифорния, през декември, посочват от Федералната авиационна администрация (FAA).

Тази година Федералната авиационна администрация прие позиция на нулева толерантност към нарушителите на COVID правилата, които са в сила до 13 септември, припомня The Independent. Това означава, че некоректните пътници вече няма да бъдат предупреждавани, а директно глобявани, но могат да оспорват наложените им санкции.

FAA е получила около 1300 жалби от авиокомпаниите за нарушения на пътници през последната година, като най-честите са за неносене на предпазна маска, която е задължителна на борда на самолетите.

Превозвачите са издали временни забрани за полети на поне 3 000 пътници заради отказа им да носят маски на борда.

Освен това FAA разследва и друг случай, свързан с пътник на JetBlue, на борда на полет от Лос Анджелис до Нюарк, Ню Джърси през март 2021 г. Федералните служители може да му наложат глоба от 9 000 долара за непристойно поведение на борда.

Броят на пътуващите между отделните щати в САЩ нараства от месец март насам. Данните на Американската администрация за транспортна сигурност (TSA) показват, че над 2.5 милиона пътници са преминали през американските летища през уикенда 13-14 март, когато започна пролетната ваканция.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>