G-точката може да не съществува, казват изследователи. Португалски учени разгледаха доказателствата за неуловимия регион, който се твърди, че дарява жените със силни оргазми, когато се стимулира.

Много предишни проучвания заключват, че съществува, но експертите, които стоят зад новото изследване не успяват да определят мястото, размера или естеството на G-точката. В статия за списание „Sexual Medicine“ екип казва: „Поради тази причина трябва да заключим, че съществуването на G-точката все още не е научно доказано“.

Изследователите я описват като Атлантида,

митичен град, за който пише гръцкият философ Платон. G-точката, смятана за ерогенна зона във вагиналната стена, се обсъжда в литературата от XI в. Но въпреки широкото приемане, че е така, многобройните изследвания през последните няколко десетилетия не успяха да установят дали изобщо съществува.

Изследователи са описвали анатомичните доказателства за G-точка като „оскъдни, недостатъчни и слаби“. Други обаче твърдят, че подобни констатации показват „липса на уважение към това, което казват жените“, тъй като мнозинството от тях твърдят в редица проучвания, че имат G-точка.

Секс карта: Ето как го правят в различните страни по света
19 снимки

Норвегия

Тайланд

Русия

Румъния

Изследователите казаха: „Женската сексуалност, включително оргазмът, е много по-сложно нещо от обикновената формула, включваща хормони, психологически аспекти, култура, религия, анатомия и предишен опит. Повечето проучвания, публикувани досега за G-точката, благоприятстват нейното съществуване, но има съществени разногласия дори между тях.

Остават въпроси без отговор:

съществува ли? Ако е така, къде се намира, какъв размер е, каква е нейната хистологична природа, каква е нейната роля в женската сексуалност, свързана ли е с женската еякулация? Натискът, който се оказва върху жените относно наличието на G-точка и борбата да я открият, може да ги накара да се почувстват „неадекватни или ненормални“.

Те добавиха: „От друга страна, ако наистина съществува, пренебрегването ѝ може да е равносилно на отказ на жените от пътя към приятни преживявания. Клиторът все още е неизследван континент, но G-точката може да е просто друга Атлантида”.

Вижте още:

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>

  • Идеалното време за секс според възрастта

    Идеалното време за секс според възрастта

  • “Нещастията” в секса, които всяка двойка среща

  • Само за мъже: Храни за по-силно либидо и повече енергия

    Само за мъже: Храни за по-силно либидо и повече енергия

  • Три ползи от смеха по време на секс

    Три ползи от смеха по време на секс