К ралският експерт и режисьор Ник Бълин прогнозира тъжна съдба за принц Хари и съпругата му Меган Маркъл и твърди, че принцът може да научи важен семеен урок от своя прапрачичо Едуард VIII.

Едуард абдикира от трона през 1936 г., за да се ожени за разведената американка Уолис Симпсън, което кара останалите членове на британското кралско семейство да прекъснат отношенията си с херцога.

Отрязан без източник на доходи, Едуард пише биография

през 1951 г. със заглавие „Кралска история: Мемоарите на херцога на Уиндзор“, която включва откъси за разрива между него и семейството му и как се е влюбил в Уолис Симпсън.

В нов документален филм Ник Бълин ще покаже „завладяващите паралели“ между Едуард и принц Хари. Режисьорът отбелязва, че съобщението на Хари, че ще издаде „сърдечни и интимни“ мемоари е само една от приликите между него и прапрачичо му.

„И двамата се ожениха за разведени американки.

Всички знаем това, но приликите са много по-дълбоки. Едуард и брат му са изживели онова съперничество между братя, което може да бъде сравнено с обтегнатите отношения в момента между Хари и брат му, принц Уилям“, казва Бълин. Той обаче отбелязва, че разликата е, че Едуард и брат му Бърти (крал Джордж VI) така и не са изгладили различията си.

Уолис Симпсън и крал Едуард на сватбата им
Уолис Симпсън и крал Едуард на сватбата им
Източник:
GettyImages

Когато книгата на Едуард излиза, членове на кралското семейство никога не са нарушавали правилата по такъв начин, което прави „разкриващите“ мемоари първи по рода си. „Платено му е цяло състояние. Може би е била дори най-високоплатената книга за времето си. Имаше огромно въздействие. Какво ли въздействие ще има книгата на Хари сега?“, пита се Бълин.

Подобно на херцозите на Съсекс, които дадоха разтърсващо интервю пред  Опра Уинфри след напускането на кралското семейство, Едуард и жена му Уолис дадоха телевизионно интервю, което предизвика друг скандал.

Бълин споделя, че големият урок от филма му е как

Едуард и Уолис Симпсън „изчезнаха в неизвестност“ и се превърнаха в „дребни знаменитости“,

а не останаха звезди от световна класа, каквито бяха преди това. Двойката била „леко неудобните гости на вечери в Ню Йорк“, добавя той.

„Колко дълго стойността на Хари и жена му Меган ще остане на тези високи нива?“, пита режисьорът. Бълин смята, че опитът на абдикиралия Едуард показва за Хари и Меган докъде ще ги доведе пътят, по който са поели.

Бълин казва, че каквото и да напише между страниците принц Хари, мемоарите ще бъдат скандални и трудни за монархията, подобно на книгата на неговия пра-пра-чичо през 50-те години. Въпреки че Хари не е крал като Едуард, той „все още има голямо влияние върху монархията“.

Според режисьора най-голямото предупреждение за херцозите на Съсекс е, че подобно на Едуард и съпругата му, двойката ще бъде изправена пред живот в забрава, особено, когато децата на принц Уилям „излязат на световната сцена“. „Може и да изглежда като далечно бъдеще сега, но ще се случи.

Какво ще стане с Хари и Меган след 10 години? Ще бъдат ли същите звезди, каквито са сега? Някои историци предполагат, че това е малко вероятно“,

обяснява Бълин.

Той казва, че пътят към неизвестността е този, по който са поели много кралски особи, които са изоставили семейството си, за да изградят нова идентичност. Хари, подобно на Едуард, беше „златното момче“ на семейството, каза Бълин и добави, че хората обожават херцога, където и да отиде по света. Тълпите аплодираха и Едуард, където и да отиде, но след брака славата му „бързо залезе“.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>