Б езжичните слушалки стават все по-популярни и на пазара вече има много и най-различни модели. Технологиите в този сегмент се развиват много бързо и компании като Huawei инвестират много средства и усилия, за да са двигатели на прогреса.

Резултатът е създаването на модели като , които постепенно увеличават наличните в безжичните слушалки технологии, без това да повишава цената им. Huawei FreeBuds 4 са новото предложение на компания, като са в т.нар. open-fit категория. Това означава, че са с постоянна форма и не правят плътно прилепяне в ушния канал, тъй като нямат сменяеми силиконови тапи.

За доста потребители този тип слушалки са предпочитани, особено ако говорят често по телефона и не харесват как гласът им резонира. Те са и по-лесни за поддръжка. А когато са снабдени и с цял арсенал технологии, стават готови за ежедневието на всеки почитател на музиката и практичността.

а

Източник:
Huawei

Дизайн и комфорт

са Bluetooh слушалки, които идват в комплект с кутийка, чрез която се презареждат. Без нея могат да работят около четири часа, в зависимост от активираните технологии. Кутийката има батерия в себе си и осигурява още няколко презареждания на слушалките в движение. Така общият им живот може да прехвърли 22 часа преди да се наложи да се презареди и кутията, което става с USB-C кабел.

Самите слушалки са удобни за носене, но ако за пръв път имате подобен аксесоар, ще е нужен известен период на свикване поради две причини. Първата е притеснението да не би някоя от слушалките да падне от ухото. Реално това е доста трудно да стане и човек трябва да се постарае, за да се случи. При ходене, тичане и стандартни тренировки и упражнения, тестовите слушалки си останаха по местата.

Вторият детайл за свикване е сензорното управление на слушалките. При стандартните слушалки с жица, има бутони, но при самият корпус на всяка от слушалките е сензорен и реагира на допир. Това изисква известно свикване, ако човек няма опит с такива слушалки, но приспособяването става бързо.

Има общо три жеста – еднократен допир, допир със задържане и плъзгане по дължината на корпуса нагоре и/или надолу. Потребителят може да настрои през допълнителното мобилно приложение AI Life на Huawei какви функции да активират тези жестове. Има и възможност всяка от слушалките да бъде конфигурирана с различни функции за всеки жест. Това дава доста голяма свобода на потребителя да персонализира устройствата според личните си предпочитания.

а

Източник:
Huawei

Готови за ежедневието

Слушалки като ще се използват от своя собственик много често, вероятно ежедневно и през по-голямата част от времето, това ще става в движение и динамични ситуации. FreeBuds 4 разполагат с технология за активно изолиране на околния шум. Тя използва микрофони в самите слушалки, които излъчват шуомозиолиращи звукови вълни.

Технологията Open-fit Active Noise Cancellation 2.0 (ANC) се адаптира към околните шумове. Тъй като разчита на микрофони и излъчване на звук, тя използва повече енергия, но дава и по-добри резултати. В случая на FreeBuds 4, слушалките „опознават“ характеристиките на ухото на всеки човек и адаптират шумоизолацията според тях. Те оставят част от околните шумове в името на безопасността, което е и по-полезно за ушите и запазва изравненото въздушно налягане.

Чрез допълнителните настройки от приложението потребителят може да активира и още функции. Сред тях е допълнително подчертаване на гласовете, акцентиране над басите или високите честоти при слушането на музика и др.

Слушалките поддържат High Resolution аудио, като разполагат със собствен модул за подсилване на ниските честоти и оптимизиране на високите тонове. Говорителят е 14.3мм LCP и достига до 40kHz. Това прави слушалките адекватни за слушане на музика, играене на игри, гледане на филми и говорене по телефона. Те имат и други практични функции като бързо автоматично свързване с устройството още при ваденето им от кутията, както и разпознават кога са поставени в ухото или махнати от него. Така могат да пускат или спират музиката автоматично, което е доста практично в много ежедневни ситуации.

а

Източник:
Huawei

Допълнителни специални функции

Всичко досега е достъпно за всеки потребител, независимо от устройството, което използва. Нужно е просто да е инсталирал приложението AI Life на Huawei. Когато обаче и другите ви устройства са Huawei, тогава може да се възползвате и от още допълнителни функции.

Например има възможност слушалките да са свързани едновременно към две устройства – смартфон, таблет или лаптоп. При ваденето им от кутийката, слушалките автоматично ще се свързват към даденото устройство, а ако и двете са в обсег едновременно, те ще извеждат съобщение на дисплеите си, за да може потребителят да избере към кое да се свържат. Същото ще може да се направи и от приложението AI Life, като потребителят може във всеки един момент да сменя източника.

а

Източник:
Huawei

могат да работят и когато потребителят реши да прехвърли видеото от телефона си на телевизора, но аудиото да бъде пренасочено към слушалките. При използване на слушалките със смартфон на Huawei има и възможност те да записват звук, когато потребителят снима видеоклипове. Потребителят може да избира дали да записва целия околен шум или да акцентира върху гласовете.

Има защо Huawei FreeBuds 4 да получават добри отзиви в специализираната преса. Слушалките са добре изработени, предлагат множество технологии и се справят с това, което ги очаква. За потребителите това означава още един модел, който трябва да включат в списъка си, когато избират нови безжични слушлалки.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>

<!–

–>

Създадено&nbspза