Ф ранция трябва да спре всички миграционни потоци, които се стичат към ЕС от други страни за срок до пет години, а също така да се опита да принуди съюза да укрепи външните си граници, обяви бившият главен преговарящ за Брекзит Мишел Барние, цитиран от „Фокус“.

Барние, който се стреми към поста президент на Франция, отбеляза, че външната граница на ЕС е като „решето“.

„Според мен трябва да спрем имиграцията за три до пет години“, каза той.

В същото време, според него, ако ЕС предприеме такива мерки, ще трябва да направи изключение за студенти и бежанци, към които европейците „трябва да се отнасят хуманно и внимателно“.

В този контекст той призова останалите страни-членки на ЕС да обсъдят как може да се направи външната граница на блока „по-неподатлива“.

Освен това френският политик посочи, че имиграцията и „терористичните общности са свързани помежду си“, тъй като терористите използват миграционните потоци в свой интерес.

„Проблемите с имиграцията са много сериозни. Знам, че като политик трябва да виждам проблемите такива, каквито са в действителност и да ги гледаме през призмата на влиянието им върху французите, както и да намираме решения за тях“.

Повечето социологически проучвания предполагат, че основната битка на бъдещите избори ще бъде между сегашния президент Еманюел Макрон и крайнодесният кандидат Марин льо Пен.

В същото време определянето на политиката по отношение на имиграционните потоци, идващи извън ЕС, е в компетенцията на националните правителства, което означава, че Париж, на теория, ще може да предприеме такива мерки. За да се затегне външната граница на ЕС обаче, Франция ще се нуждае от сътрудничество с останалите европейски страни. Освен това предложенията, представени от Барние, по никакъв начин няма да засегнат режима на свободно движение на гражданите на ЕС.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>