Д ен след като Facebook остро критикува Белия дом заради позицията на американския президент Джо Байдън, самият той отстъпи и промени позицията си. В края на миналата седмица той обяви, че социалните мрежи като Facebook “убиват хора”, тъй като не полагат достатъчно усилия за справяне с дезинформацията за ваксините.

След дългото и остро писмо на Facebook, Байдън промени мнението си. “Facebook не убива хора, а има 12 души, които разпространяват дезинформация. Всеки, който ѝ повярва, бива нараняван. Това убива хора. Това е лоша информация”, казва Байдън, цитиран от CNET.

Изявлението на Байдън цитира “12 души”, защото преди няколко дни прес секретарят на Белия дом Джен Псаки обяви, че има около дузина хора, които създават 65% от дезинформацията за ваксините в социалните мрежи. А този брой е изчислен от доклад на Центърът за борба с дигиталната омраза.

Американският президент все пак не отстъпва от позицията си, че социалната мрежа може да положи повече усилия за справяне с проблема. “Надявам се, че Facebook, вместо да приема нещата лично, че някакси казвам, че Facebook убива хора, ще направи нещо за дезинформацията, особено за скандалната дезинфорамция за ваксините”, допълва Байдън.

Опасна ли е дезинформацията във Facebook?(АНКЕТА)

<!–

–>

 

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>